Skip to main content
 

Zılk Sarması

175 kez izlendi

Zılk Sarması tarifi
Zılk Sarması tarifi

 Malzemeler:
2 demet zılk (pazı) yaprağı,
500 gr. koyun kıyması,
3 su bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
5-6 diş sarmısak,
Yarım çay bardağı nar ekşisi,
1 çorba kaşığı domates salçası,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:
Pazı yapraklarının sapları koparılır ve yumuşayana kadar sıcak suda bekletilir. Pirinç yıkanır ve ayrı bir kaba alınır. Soğan küp küp doğranır ve küçük küçük kıyılan sarmısaklarla birlikte pirince eklenir.Kıyma harç kabına alınır ve nar ekşisi, domates salçası, tereyağ, nane, karabiber ve tuz eklenip tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğrulur.Sıcak suda bekletilip süzülen pazı yapraklarının boyuna olacak şekilde kıymalı harç yerleştirilir ve sarılır. Tencereye yerleştirilen pazı sarmalarının üzerine bir tabak kapatılır. Biraz tuz ve üzerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirildikten sonra Zılk Sarması servise hazırdır.

03.01.2012 Salı 15:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)