Skip to main content
 

Ayvalı Kavurma

31 kez izlendi

Ayvalı Kavurma
Ayvalı Kavurma

 Malzemeler:
1½ kilo et
3 adet ayva
2 adet pide
1 yemek kaşığı katı yağ
 
Yapılışı:
Bir buçuk kilo kuzu eti kendi yağı ve suyunda kısık ateşte 4 saat kadar pişirilir. 3 adet ayva, çekirdekleri çıkartılarak ince ince dilimlenir. Pişen etin içerisine 1 yemek kaşığı katı yağ eklenir. Dilimlenen ayvalar yumuşaması ve etin lezzetini alması için etle birlikte karıştırılarak kavurulur. Dilimlenen 2 adet pide pişen yemeğin içinden alınan yağda kızartılır. Pideler sunum tabağına dizilir.  Etle pişen ayvalar yumuşayınca ikramımız yağda kızaran pidelerin üzerine alınır.Ayvalı Kavurma sunuma hazırdır
 

25.01.2013 Cuma 14:11   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)