Skip to main content
 

Bostan ve Kelek Kebabı

42 kez izlendi

Bostan ve Kelek Kebabı Tarifi
Bostan ve Kelek Kebabı Tarifi

 

Malzemeler:

1 kase karpuz ve kelek kurusu
400 gr. kuşbaşı et
4 adet domates
5 adet biber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 baş sarımsak
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber

 
Yapılışı:
Bostan ve kelek kuruları yıkanıp süzülür, yumuşayıp açılana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülüp tekrar sudan geçirilir. 2 adet kurusoğan iri iri doğanıp yarım çay bardağı sıvıyağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara 400 gr. kuşbaşı et eklenip sotelenir. Sap kısımları kesilen 5 adet biber boyuna ikiye kesilip ince ince doğranır, rengi dönene etlere ilave edilir. Biraz kavrulup 1 yemek kaşığı salçayla birlikte renklendirilir ve üzerine 1 bardak su dökülür. 4 adet domatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 1 kase karpuz  ve kelek kurusu sebzelerle sotelen ete eklenip karıştırılır. Üzerine 3 bardak sıcak su dökülür. Küp domatesler, 1 baş sarımsak, birer tutam pul biber, tuz ve karabiber serpilip pişmeye bırakılır. Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Kelek ve Bostan Kebabı hazırdır.

22.10.2012 Pazartesi 11:05  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)