Skip to main content
 

But Dolması

75 kez izlendi

But Dolması Tarifi
But Dolması Tarifi

 Malzemeler:
1 adet kuzu but
4 su bardağı pirinç
1 su bardağı badem
2 paket kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Tereyağı
İğne
İplik
 
Yapılışı:
1 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp sıvı yağda kavrulur. 1 su bardağı kabuksuz badem diriliğini kaybeden soğanlara eklenip biraz çevrilir. 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenbahar ve arzuya göre tuz serpilip yıkanıp süzülen 4 su bardağı pirinç ilave edilip kavurmaya devam edilir. Kavrulan malzemelerin üzerine 2 bardak su dökülür ve kuş üzümü eklenir. İç pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Pilavın yarısından biraz az kısmı butun içine doldurulmakiçin ayrı bir kaba alınır.  Tencerede kalan pilava 3 bardak daha sıcak su dökülüp, 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve pişirmeye devam edilir.
 
Kemikleri alınıp düzgün bir şekilde açılmış but etinin ortasına ayrılan iç pilav yerleştirilir. Et sarılır ve kenarları açılmayacak şekilde güzelce dikilir. Derin ve geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı kızıdırılır. Dikilen but tuz ve karabiberle ovulur ve her yeri eşit şekilde kızartılır (mühürlenir) kızaran butun üzerine çıkmayacak kadar sıcak su dökülür ve et lokum gibi olana kadar arada çevirerek ağır ateşte pişirilir. Pişen iç pilav servis tabağına döşenir ve üzerine but dolması yerleştirilir. Dolmanın artı şeklinde kesilip açılır.But Dolması servise hazırdır.
 

16.03.2013 Cumartesi 18:41  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)