Skip to main content
 

Ekşili Et Çopur

82 kez izlendi

Ekşili Et Çopur tarifi
Ekşili Et Çopur tarifi

 Malzemeler:

1 bütün tavuk

1 yemek kaşığı tereyağı 
5-6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un 
½ adet limon

Yapılışı: 1 tavuk haşlanır, suları ve etleri ayrı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir, 5-6 diş sarımsak, 1 tutam tuzla birlikte havanda dövülür, tereyağına ilave edilir. 4 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur. Tavuğun suyundan 10-11 kepçe kadarı, çırpıcıyla hızlıca karıştırarak azar azar sosa katılır, içine yarım limon sıkılır, tavuk etleri de didilip sosa karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Taze karabiberle servis edilen Ekşili Et Çopur, hazırdır.

29.05.2012 Salı 14:00  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)