Skip to main content
 

Ekşili

18 kez izlendi

Ekşili Tarifi
Ekşili Tarifi

 Malzemeler:
1 kilo kuzu eti
1 kilo ıspanak
4 adet soğan
5 adet yumurta
1 kase erik pestili
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
¼ bağ kişniş
 
Yapılışı:
1 kilo kuşbaşı kuzu eti düdüklü tencerede haşlanır. Bir kilo ıspanak ve 4 soğan doğranır. Doğranan soğanlar zeytinyağında kavurulmaya başlanır. . Dilimlenen erik pestili soğanlara eklenerek kavurulur, üzerine ikişer yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. Doğranan ıspanak ve haşlanan kuşbaşı et soğan ve pestil ile buluşturulup katıştırılarak kavurulur. Birer tatlı kaşığı tuz ve pul biber serpilerek kavurmaya devam edilir. Etin haşlandığı su süzülerek kavrulan malzemelerin üzerine dökülür. 5 yumurta yemeğimizin üzerine kırılır ve pişirilmeye devam edilir. Pişen ekşili servis tabağına alınır, üzerine kişniş serpilir.Ekşili sunuma hazırdır.

05.12.2012 Çarşamba 17:39  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)