Skip to main content
 

Gerdan Dolması tarifi

948 kez izlendi

Gerdan Dolması tarifi
Gerdan Dolması tarifi

Malzemeler:
1 adet kuzu gerdan
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
½ demet maydanoz
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
 
Yapılışı:
Et bir gece önceden zeytinyağı, soğan rendesi, tuz ve karabiber ile marine edilir.İç harç için; küçük küçük doğranan soğanlar 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. 1 su bardağı pirinç ve  2 yemek kaşığı domates salçası ve 2 tatlı kaşığı biber salçası ile biraz daha sotelenip üzerine 1 bardak su dökülür. Sosu için; 2 yemek kaşığı un biraz sıvı yağ ile kavrulur, 1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası ile biraz daha kavrulup su ile seyreltilir. Kuzu gerdan etinin üzerine iç harç yayılır ve et düzgün bir şeklide sarılır. Dağılmadan pişmesi için iple bağlanır. Doldurulan et  arkalı önlü sıvı yağ ile biraz kızartıldıktan sonra salçalı sosun içine alınır. Yaklaşık 25 dakika pişirilip fırınlanır. İpi kesilir ve dilimlenerek servis edilir.Gerdan Dolması servise hazırdır.

08.02.2013 Cuma 16:49  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)