Skip to main content
 

Kuzu Etli Enginar

125 kez izlendi

Kuzu Etli Enginar tarifi
Kuzu Etli Enginar tarifi

 Malzemeler:
500 gr kuzu eti
5 adet enginar
2 adet soğan
½ demet dereotu
2 yemek kaşığı un
3 adet limon
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Enginarların sapları kesilir ve dış yaprakları çıkartılıp 4 eşit parçaya ayrılır. İçteki tüylü kısımları temizlenip kararmaması için 2 yemek kaşığı un ve 2 limonun suyu eklenmiş suda bekletilir. 2 adet soğan yemeklik doğranır. 2 diş sarımsak kıyılır. Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti kendi yağında kavrulur. Kavrulan etlere 1 çay bardağı zeytinyağı dökülür ve etler doğranan 2 soğan ve 2 diş sarımsakla sotelenir. Unlu limonlu suda bekletilen enginarlar süzülür ve ete eklenir. Yemeği pişirmek için malzemelerin üzerini çıkmayacak kadar su dökülür. Terbiyesi için 1 limonun suyu ile yarım kaşık un karıştırılır ve pişen yemeğe eklenir. Kuzu etli enginar servis tabağına alınır ve üzeri dereotu ile süslenir.Kuzu Etli Enginar servise hazırdır.
 

02.04.2013 Salı 16:06  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)