Skip to main content
 

Kuzu Kol Dolması

789 kez izlendi

Balıkesir'in yöresel tatlarından "Kuzu Kol Dolması" tarifi
Balıkesir'in yöresel tatlarından "Kuzu Kol Dolması" tarifi

Balıkesir'in yöresel tatlarından "Kuzu Kol Dolması" tarifi

MALZEMELERİ ;

1 ADET KUZU KOL
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
500 GR ARPACIK SOĞANI
2 ADET SOĞAN
250 GR BEZELYE
3 YEMEK KAŞIĞI BADEM
3 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
3 TATLI KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
2 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI NANE
1 TUTAM DERE OTU
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ
YUMURTA SARISI
YOĞURT
İĞNE
İPLİK

YAPILIŞI

KUZU KOLU ÖNCE 20 DK KAYNATIYORUZ. BİR YANDAN 2 ADET SOĞANI KAVURUYORUZ İÇİNE TÜM MALZEMLERİ KOYUP ARDINDAN YIKANMIŞ PİRİNCİ EKLİYORUZ.PİLAVIMIZI PİŞİRİYORUZ. KUZU KOLUN İÇİNE DOLDURUYORUZ. İĞNE VE İPLİKLE DİKİYORUZ.2 BARDAK SU KOYUP ÜZERİNİ FOLYO İLE KAPATIYORUZ. 240 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ ÇIKARMADAN 20 DK ÖNCE YOĞURT VE YUMURTA KARIŞIMINI SÜRÜYORUZ. KIZARINCA FIRINDAN SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ. YAĞDA KAVURDUĞUMUZ ARPACIK SOĞANINI ÜZERİNE VE YANLARINA DÖKEREK SERVİS YAPIYORUZ.

08.06.2015 Pazartesi 15:46  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)