Skip to main content
 

Malhuta

6 kez izlendi

Malhuta tarifi
Malhuta tarifi

 Malzemeler:
½ kg kuzu ya da dana eti
½ su bardağı siyah mercimek
½ kg irinti
 
Üzeri için:
1 ½ servis kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kişniş
 
Yapılışı:
Yarım su bardağı siyah mercimek yıkanıp süzülür ve tencerenin yarısına kadar su konarak kaynamaya bırakılır, kaynadığı zaman yarım sürahi kadar soğuk su ilave edilir ve tekrar haşlanır. Yarım kilo kuşbaşı dana eti bir çay kaşığı tuz ve çok az suyla kendi buharında pişirilir.  Etler ve etin suyu mercimeğe ilave edilir, yarım kilo irinti de eklenir, az sulu kalacak şekilde kadar pişirilir.1,5 tahta kaşığı tereyağı eritilip üzerine gezdirilir, son olarak tavada birkaç kez çevrilen 1 yemek kaşığı kişnişi serpilir.

04.06.2012 Pazartesi 17:36   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)