Skip to main content
 

Parmak Kebabı

888 kez izlendi

Parmak Kebabı
Parmak Kebabı

 

Malzemeler:
7 adet patates  
4 adet patlıcan 
1 kg kuşbaşı kuzu eti 

Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası 
1 soğan 
2 biber 
2 domates 
1 çay bardağı domates sosu 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
Tuz 

Kızartmak için: Sıvıyağ 

Yapılışı : 
Patates ve patlıcanlar soyulduktan sonra parmak şeklinde doğranır. Sonra yağda kızartılıp fırın kabının kenarlarına altta patatesler üstte patlıcanlar olacak şekilde dizilir. Diğer tarafta et iyice kavrulur. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Doğranmış soğan, biber ve domates eklenip kavurmaya devam edilir. Domates ve biber salçası eklenip karıştırıldıktan sonra 2 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Tuz atılır. Et piştikten sonra tepsideki sebzelerin ortasını boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.

06.12.2013 Cuma 17:20   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)