Skip to main content
 

Patlıcan Giydirme

64 kez izlendi

Patlıcan Giydirme tarifi
Patlıcan Giydirme tarifi

 

Malzemeler:
9 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 kg kuzu dana karışık kıyma
6 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
 
Yapılışı:
Patlıcanlar bir iki yerinden delinip kırmızı biberlerle birlikte fırında közlenir. Biberlerin ve közlenen patlıcanların sap kısımları kalacak şekilde kabukları soyulur. Kıymanın üzerine soğanı rendelenir ve 6 diş sarımsak kıyılır. Kıymaya ; 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1’er çay kaşığı karabiber ve kekik serpilir ve 1 tutam küçük küçük doğranmış maydanoz eklenip güzelce yoğrulur. Kıyma 1 avuç suyla özleştirilir.  Kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elle bastırılarak açılır. Közlenmiş patlıcanlar kıymaya sarılıp fırın tepsisine alınır. Üzerlerine sıvı yağ sürülür. 200 derecedeki fırında pişirilir. Köz biberlerlerle servis edilir.Patlıcan Giydirme hazırdır.

13.12.2012 Perşembe 15:22  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)