Skip to main content
 

Patlıcan Kebabı

97 kez izlendi

Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı

 Malzemeler:
1 kg zırh kıyması
6 adet patlıcan
5 adet domates
4 adet  sivri kırmızı  biber
4 adet sivri yeşil biber
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Kıyma 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ile birlikte yoğrulur. Patlıcanlar kabukları ile beraber 2 parmak kalınlığında dilimlenir. Kıymadan yuvarlak köfteler yapılır ve patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirilerek tepsiye dizilir. Arasına köfte yerleştirilip dizilen patlıcanLarın üzerine; domates dilimleri, kırmızı ve yeşil biberler koyulur. Kebap, ortalama 180-200 derecedeki fırında pişirilir.Patlıcan Kebabı yufka ile birlikte servis edilir.

18.01.2012 Çarşamba 14:42  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)