Skip to main content
 

Patlıcan Kovalama

71 kez izlendi

Patlıcan Kovalama tarifi
Patlıcan Kovalama tarifi

 

Malzemeler:
500 gram kuzu kuşbaşı et
8 közlenmiş patlıcan
1 soğan
4 domates
3 yeşil biber
2 kırmızı biber
3 baş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:
Etler bir tencereye alınıp suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Üzerine yağ eklenip karıştırılır. Yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenip hafifçe kavrulur. Küp doğranmış domatesler ve baharatlar eklenir. Hafifçe kavrulur. Son olarak közlenmiş patlıcanlar doğranıp eklenir. Hafifçe karıştırıldıktan sonra fırın kabına alınır. Yemek fırının ızgara bölümünde üzeri kızarana kadar bekletilir.

29.01.2013 Salı 14:07  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)