Skip to main content
 

Patlıcan meftune

76 kez izlendi

Patlıcan meftune tarifi
Patlıcan meftune tarifi

 Malzemeler:

4-5 adet patlıcan 
1 kg kuzu kuşbaşı et 
5-6 adet domates
5 adet biber 
1 su bardağı sumak suyu 
Tuz, karabiber 

Servis için: 
3 diş sarımsak  

Yapılışı:  
Kuzu kuşbaşı et tencereye alınıp suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Patlıcan, domates ve biberler doğranıp etin üzerine yayılır. Diğer tarafta tane sumak suyla kaynatılır. Yemeğin üzerine sumak suyu gezdirilip tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Sarımsakların kabukları soyulup ezilir. Meftune sarımsakla birlikte servis yapılır.

21.02.2013 Perşembe 14:33  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)