Skip to main content
 

Patlıcanlı Tirit

47 kez izlendi

Patlıcanlı Tirit tarifi
Patlıcanlı Tirit tarifi

 

Malzemeler:
½  kg. dana kıyma
6 adet sivri biber
5 adet patlıcan
4 adet Domates
1½ adet tandır ekmeği
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı sumak
 
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur , küp küp doğranır ve tuzlu suya atılır. Sivri biberler  temizlenerek dilimlenir. Yarım kilo dana kıyma salçayla kavrulur, soğanı ve biberleri eklenir. Tavaya domatesler de atılır. Acı suları çıkan  patlıcanlar süzülür ve tavaya ilave edilir. Patlıcan tiridine sıcak suyu dökülür.

 
Küçük karelere bölünen tandır ekmeği tavada eritilen tereyağına atılır ve yumuşatılır. Ekmekler yuvarlak geniş bir tabağa koyulur. Patlıcan tiridi tereyağlı tandır ekmeklerinin üzerinde servis edilir. Servis tabağını üzeri maydanozlarla süslenir.

27.12.2012 Perşembe 17:15  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)