Skip to main content
 

Pörtletme

23 kez izlendi

Pörtletme Tarifi
Pörtletme Tarifi

 Malzemeler:
1.5 kilo kuzu eti
5 adet patates
1 adet soğan
1 bardak un
1.5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
1.5 kilo eti suda haşlıyoruz. Bu sırada 1.5 yemek kaşığı tereyağında 1 bardak unu salça ile kavuruyoruz. Kavurduğumuz malzemelerin içerisine birer çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber ekliyoruz. Haşlanan etleri de kavurduğumuz malzemelere ekliyor ve üzerine sıcak su koyuyoruz. Son olarak soyulmuş beş patatesi ve 1 adet soğanı dörde bölerek yemeğe katıp pişiriyoruz. Patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır oluyor.Pörtletme sunuma hazırdır.

14.01.2013 Pazartesi 15:49  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)