Skip to main content
 

Sac Kavurma

76 kez izlendi

Sac Kavurma tarifi
Sac Kavurma tarifi

 Malzemeler:
2½ kilo kuzu eti
13 adet biber
3 adet soğan
3 adet domates
2½ tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
İki buçuk kilo kuzu eti suyunu salıp çekmesi için su eklenerek pişirilir. 13 adet sivri biber, 3 domates ve 3 soğan yemeklik doğranır. Önce soğanlar sonra domatesler sıvı yağ koyulan sacda kavurulur. Biberler de soğan ve domateslerle birlikte kavurulurken iki buçuk tatlı kaşığı kekik ve bir tatlı kaşığı tuz serpilir. Pişen etler, soğan, domates ve biberlerin kavrulduğu saca dökülür. Et, soğan, domates ve biberler iyice sacda kavurularak hazırlanır.Sac kavurma sunuma hazırdır.

01.03.2013 Cuma 17:03   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)