Skip to main content
 

Sac Kebabı

18 kez izlendi

Sac Kebabı
Sac Kebabı

 Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
750 gr yeşil biber
6 adet patlıcan
3 orta boy domates
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Tereyağı sacda eritilir. Üzerine kuşbası kuzu etleri ilave edilip kapağı kapalı bir şekilde kavrulur. Patlıcanlar alacalı soyulup orta kalınlıkta dilimlenir. Kararmamaları ve acı suyunu salması için süt, tuz ve limon suyu eklenen suda bekletilir. Patlıcanların suyu süzülür ve yıkanıp kağıt havlu ile iyice kurulanır. Patlıcanlar ve biberler kızgın yağda kızartılır. Kavrulan etin üzerine patlıcanlar yerleştirilir. Kızaran biberler de sıra sıra dizilir. Domatesler halka halka dilimlenip yemeğin üzerine alınır. Arzuya göre tuz ilave edilerek sacın kapağı kapatılır ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Sac Kebabı servise hazırdır.

05.04.2012 Perşembe 15:23  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)