Skip to main content
 

Soğan Kebabı

95 kez izlendi

Soğan Kebabı Tarifi
Soğan Kebabı Tarifi

 Malzemeler:
1 kilo kuzu kıyma
2 kilo soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Sosu için:
1 çay bardağı nar ekşisi
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
¾ bardak su
 
Yapılışı:
1 kilo kuzu kıyması karabiber ile yoğurulur. Hazırlanan köfteler dış kabukları soyulup ortadan ikiye kesilen soğanların arasına yerleştirilerek tepsiye dizilir. Yan yana dizilerek tepsiyi doldurulur. 1 çay bardağı nar ekşisine, ¾ bardak su, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılıp sos hazırlanır. Tepsiye dizilen Soğan kebabının üzerine nar ekşili sos dökülerek fırında pişirilir.Soğan kebabı sunuma hazırdır.

19.02.2013 Salı 16:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)