X
X

Sultan Kebabı - Sultan Kebabı Tarifi - Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan Kebabı MALZEMELERİ  

2 adet bütün bonfile (Yaklaşık 2 kg) 
4-5 adet patates 
4-5 çorba kaşığı tereyağı  
Tuz, pulbiber, kekik  

Üzeri için:  
2-3 su bardağı yoğurt  
2 diş sarımsak  

Sos için: 
2 çorba kaşığı sıvıyağ 
2 çorba kaşığı tereyağı  
2 çorba kaşığı salça 
Pulbiber 

Sultan Kebabı Yapılışı:
Bonfileler buzlukta bekletilerek dondurulur. Buzluktan çıkartılan etler iki kere yıkanır. Kesme tahtasının üzerine alınıp döner gibi ince ince doğranır. Isıtılan tencereye etler alınır. Etlerin suyunu bırakıp çekmesi beklenir. Tereyağı eklenip etler kızartılır. Kızaran etlere tuz, pulbiber ve kekik eklenip karıştırılır. Diğer tarafta patatesler soyulup küp şeklinde doğrandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilip etler yayılır. Salçalı sos gezdirilip servis yapılır.