Skip to main content
 

Yahni

59 kez izlendi

Yahni

 Malzemeler:
400 gram kuzu ciğeri
2 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı bulgur
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı sumak suyu
1 tatlı kaşığı reyhan
 
Yapılışı:
İnce ve normal bulgur karıştırılıp ıslatılır ve tuzlanır. 400 gram kuşbaşı kuzu ciğeri tavada kavurulur. Kavurulan ciğere kıyılan bir soğan eklenir. Islatılıp tuzlanan bulgur istenen kıvama gelene kadar yoğurulur ve köfteler yuvarlanır. Kavurulmaya devam edilen ciğere 1 yemek kaşığı salça eklenip üzerine kaynar su dökülür. Haşlanmış nohutta pişen ciğer ve soğana katılır. Fokurdamaya başlayan yemeğin üzerine biraz tuz serpilir ve yuvarlanan yarmadan köfteler eklenip pişirilmeye devam edilir. 1 tatlı kaşığı sumak suyu eklenip karıştırılır. Pişen yemek reyhan serpilerek sunulur.Yahni sunuma hazırdır.
 

16.04.2013 Salı 23:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)