Skip to main content
 

Cevizli Gömeç

36 kez izlendi

Cevizli Gömeç
Cevizli Gömeç

 

Malzemeler:
1 kg ceviz
2 yumurta
1 kase süt kaymağı
1 kase yoğurt
1 kase zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
½ limonun suyu
Aldığı kadar un
Çörekotu
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1 yumurta ve 1 yumurtanın akı konur. Üzerine 1 kase süt kaymağı ve yoğurt dökülür.  1 kase zeytinyağı, 1 çay kaşığı karbonat, yarım limonun suyu ve tuz ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Üzerine azar azar un konarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Hamur 5 eşit bezaya ayrılır.  Her beze incecik açılır, zeytinyağıyla yağlanır ve üzerlerine bolca ceviz serpilir. Her yufka bu şekilde hazırlanıp gevşek şekilde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. 1 yumurtanın üzerine biraz zeytinyağı dökülüp çırpılır ve hamurların üzerine sürülüp çörek otu serpilir. 170 derecede kızarana kadar pişirilir.Cevizli Gömeç servise hazırdır.

17.05.2012 Perşembe 11:43  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)