Skip to main content
 

Darı Çöreği

44 kez izlendi

Darı Çöreği Tarifi
Darı Çöreği Tarifi

 Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı buğday unu
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
Salça
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
Hamuru için; 2’şer su bardağı mısır ve buğday unu birleştirilip üzerine 1 paket kuru maya ve 1 silme çay kaşığı tuz eklenir. Azar azar su dökerek yoğrulup dinlendirilir. Dinlenen hamur iki parçaya ayrılır, tavaya dökülür, düzgün bir şekilde yayılıp,üzerine susam serpilir. İki tarafı da nar gibi kızartılır. Pişen çörekler içlerine zeytinyağı gezdirilip salça sürülerek sunulur.Darı Çöreği servise hazırdır.

20.02.2013 Çarşamba 11:48  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)