Skip to main content
 

Kalbur Hurması

73 kez izlendi

Kalbur Hurması Tarifi
Kalbur Hurması Tarifi

 MALZEMELER:
6 yumurta
6 yemek kaşığı yoğurt
250 gram margarin
2 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un

Kızartmak için: 
Sıvıyağ

YAPILIŞI:
Yumurtalar derin bir kaba alınıp hafifçe çırpılır. Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip yumuşak bir hamur hazırlanır. Eller yağlanarak hamurun ele yapışmaması sağlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp rendeden geçirilip şekillendirilir. Kızgın yağda kızartılır.

05.12.2012 Çarşamba 17:37  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)