Skip to main content
 

Küncülü Kömbe

83 kez izlendi

Küncülü Kömbe
Küncülü Kömbe

 Malzemeler:
500 gram siyah susam
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
500 gram siyah susam fırında kavurulur. 1 su bardağı süt, un, sıvıyağ ve yoğurt karıştırılıp yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere kesilip yuvarlanır.Bezeler merdane ile açılır. Fırında kavurulan susamlar robotta yağı çıkana kadar çekilir. Sıvı yağ ile yumuşatılan susam hamuru açılan ve tepsiye serilen yufkanın üzerine sürülür. Diğer yufkalarda üst üste koyulup susam sürülür. Susamlı yufkalar tepside dilimlenir. bir yumurta çırpılıp böreğin üzerine sürülür ve fırında pişirilir.Küncülü kömbe sunuma hazırdır.
 

25.04.2013 Perşembe 00:01  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)