Skip to main content
 

Küre Mantısı

15 kez izlendi

Küre Mantısı tarifi
Küre Mantısı tarifi

 Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı için:
400 gram kıyma
1 kase pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
 
Yapılışı:
Una 1 yumurta kırılıp tuz serpilir ve su eklenerek yoğurulur. İyice yoğurulan hamur üzeri örterek dinlendirilir. 1 kase pirinç haşlanarak soğutulur. Doğranan soğanlar kıymayla buluşur ve karıştırılır. Üzerine karabiber, pul biber ve tuz serpilip, pirinç eklenerek yoğurulur. Dinlenen hamurdan 4 beze kesilir ve 3 beze mantı için açılıp kare kare kesilir. Kare kesilen hamurların üzerine kıymalı pirinçli iç harç koyularak kenarlarından bastırılarak kapatılır. Mantının uçları lale şeklinde açık kalır. Hazırlanan mantıların pişeceği tepside tereyağı eritilir. Soğuyan tereyağlı tepsiye mantılar dizilir. Ocağa alınan tepside mantılar tereyağı ile çevirilerek kızartılır. Kızaran mantıların üzerine 1 litre kadar et suyu dökülür ve üzeri açılan son yufka ile kapatılır. Mantılar güzelce üzerinde yufkayla et suyunda pişer.Küre mantısı sunuma hazırdır.

20.02.2013 Çarşamba 16:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)