Skip to main content
 

Patatesli Börek

62 kez izlendi

Patatesli Börek Tarifi
Patatesli Börek Tarifi

 

Malzemeler:
Hamuru için;
5 adet patates
2 adet yumurta
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

 
İçi için;
500 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam karabiber
 
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Yapılışı:
5 adet haşlanmış patates, kabukları soyulup püre haline getirilir. 2 adet yumurta, 1 tutam tuz ve aldığı kadar unla birlikte ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur. İçi için, 500 gr. kıya kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 1 tutam maydanoz ince ince kıyılır. Suyunu çeken kıymaya 1 tutam tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber eklenir. Maydanozlar ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınıp ılınıncaya kadar bekletilir. Patatesli hamurdan iri bezeler kopartılır, avuç içinde yuvarlanıp açılır ve iç harç yerleştirilip yarım ay şeklinde kapatılır. Ayrı bir tencerede bol sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan börekler altın rengi alıncaya kadar arkalı önlü kızartılır.Patatesli Börek servise hazırdır.

11.12.2012 Salı 14:59  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)