Skip to main content
 

Portakallı Kek

51 kez izlendi

Portakallı Kek tarifi
Portakallı Kek tarifi

 Malzemeler:
4 yumurta
1 ½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
 
Sosu için:
4 portakal
2 yemek kaşığı toz şeker
 
Yapılışı:
4 yumurta geniş bir kaba kırılır, üzerine 1,5 su bardağı şeker eklenir iyice karıştırılır.  Eleyerek 1 bardak un, 1 bardak pirinç unu, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 bardak sıvı yağ eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Kıvama gelince yağlanan küçük kek kalıplarına dökülür ve 150 derecelik fırında pişmeye bırakılır. Portakal sosu için; 4 portakalın kabukları rendelenir ve suyu sıkılır. Hepsi tencereye alınıp üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker eklenir ve ocakta pişmeye bırakılır. Kekler piştikten sonra servis tabağına alınır ve sıcakken  portakal sosu üzerine dökülür.Portakallı Kek servise hazır hale gelir.

17.04.2012 Salı 14:56   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)