Skip to main content
 

Tandır Ekmeği

60 kez izlendi

Tandır Ekmeği
Tandır Ekmeği

 Malzemeler:
1 kase ekşi maya
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Aldığı kadar una bir kase ekşi maya 1 tatlı kaşığı tuz ve bir bardak su koyularak yoğurulur. İstenen kıvama gelen ekmek hamuru üzeri bezle örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamurdan kaç ekmek yapılacaksa, istenen büyüklükte bezelere ayırılır. Ekmek hamurlar unda yuvarlanıp bez örtüye koyulup tekrar dinlendirilir. Yeterince dinlenen hamurlar önceden yakılan taş veya normal fırında pişirilir.

15.06.2013 Cumartesi 18:19  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)