Skip to main content
 

Gari Otlu İçli Köfte

105 kez izlendi

Gari Otlu İçli Köfte tarifi
Gari Otlu İçli Köfte tarifi

 

Malzemeler:
Gari aşı için:
1 bağ gari otu

1 kase buğday
1 kilo kemikli et
½ litre sumak suyu
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
½ çay bardağı sıvı yağ
Dış harç için:
500 gram dana kıyma
500 gram kısırlık bulgur
2 çay kaşığı tuz
İç harç için:
500 gram böbrek yağı
1 adet soğan
1 kase ekşi nar
3 çay kaşığı toz biber
2 çay kaşığı sumak
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Bir kase sumak haşlanır. Bir bağ gari otu eldiven giyilerek incecik doğranır. Gari otuna tuz, sumak ekşisi, eklenerek yoğurulur. Bir kase buğday yıkanıp süzülür ve gari otuyla buluşturulur. Yemeğin pişirileceği tencereye kemikli etler dizilir, tuz ve sumak ekşisiyle yoğurulan gari otu ve buğday koyulur. Haşlanan sumağın suyu ve sıvı yağ, tenceredeki malzemelere eklenip pişirilir. Bir soğan rondoda kıyılır ve böbrek yağı ile buluşturulur. Karabiber serpilen soğan ve böbrek yağına bir kase ekşi nar koyulur. Toz biber, sumak, pul biber ve tuz ile köftenin iç harcı yoğurularak hazırlanır.  Dış harç için, dana kıyma iki kase kısırlık bulgur ve tuzla buluşturulup, iyice yoğurulur, mümkünse kıyma makinesinde çekilir. Böbrek yağı, soğan ve baharatlı harçtan misket köfteler yuvarlanır.  Bulgur ve kıymadan hazırlanan harçtan köfteler yuvarlanıp içi oyulur. Böbrek yağı ve soğanlı misket köfteler koyulup içli köfte gibi kapatılır. Kaynayan tuzlu suda, hazırlanan köfteler pişirilir. Kalan bulgur ve kıymadan misket köfteler yuvarlanır ve pişirilir. Düdüklü tencerede pişilen gari otu kıymalı bulgurlu misket köftelerle buluşturulur. Ardından sunum tabağına gari otu alınır üzerine de içli köfteler yerleştirilir.

19.06.2013 Çarşamba 16:43  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)