Skip to main content
 

Buhara Pilavı

34 kez izlendi

Buhara Pilavı Tarifi
Buhara Pilavı Tarifi

 

Malzemeler:
1 kase arpacık soğan 
1 kase haşlanmış nohut 
3-4 havuç 
Yarım kg kuzu kuşbaşı et 
3 su bardağı pirinç 
6 su bardağı su 
2 yemek kaşığı tereyağı 
Tuz

Yapılışı: 
Havuçların dış yüzeyleri temizlenip küçük küp şeklinde doğranır. Yağ eritilip arpacık soğanlar şeffaflaşana kadar sotelenir. Küp doğranmış havuç ve haşlanmış nohut eklenip birlikte kavrulur. Diğer tarafta başka bir tencerede kuşbaşı et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur ve pişirilir. Pişen etler soğan, nohut ve havucun bulunduğu tencereye eklenip iyice karıştırılır. Karışımın üzerine pirinç ve su eklenir. Pişmeye yakın tuz eklenir. Pilav dinlendirildikten sonra ters çevirilerek servis tabağına alınır.

10.12.2012 Pazartesi 13:29  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)