Skip to main content
 

Hamsili Bulgur Pilavı

102 kez izlendi

Hamsili Bulgur Pilavı tarifi
Hamsili Bulgur Pilavı tarifi

 

Malzemeler:
1 Kilo hamsi
4,5 Su bardağı bulgur
1 Adet kuru soğan
½ Su bardağı sıvı yağ
Nane
Pul biber
 
Yapılışı:
4 buçuk su bardağı bulgur bir kaba alınıp, iyice yıkanır ve suda bekletilir. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Geniş bir tencereye sıvıyağ eklenir, kızınca soğanlar kavrulur. Suda beklettiğimiz bulgurun suyu süzülür. Soğanlar yağda iyice öldükten sonra üzerine 2 kaşık nane ve pul biber ekliyoruz. Ayıklanıp temizlenmiş hamsiler de tencereye alınır ve soğanlarla kavrulur. Bulgurlar da hamsilerin üzerine eklenir ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Tuzunu ekleyip son kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.

09.02.2012 Perşembe 17:01  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)