Skip to main content
 

Hamsili Orman Pilavı

34 kez izlendi

Hamsili Orman Pilavı
Hamsili Orman Pilavı

 Malzemeler:
250 gram hamsi
3 su bardağı pirinç
1 bağ pazı
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Küp küp doğranan 3 soğan tereyağında kavurulur. 3 su bardağı pirinç iyice yıkanıp suyu süzülür. 1 bağ pazı incecik doğranır ve acısı alınmak için sıcak su koyulan tencerede bekletilir. Yıkanan pirinçler soğanlarla karıştırılarak kavurulur. İçine 2 tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı da karabiber serpilir.  250 gram temizlenmiş hamsi dilimlenir. Suyu süzülüp sıkılan pazılar kavurulan soğan ve pirince eklenir ve karıştırılır. Doğranan hamsiler de pazı soğan ve pirinçle karıştırılarak kavurulur. Üzerine sıcak su koyularak tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir.Hamsili orman pilavı sunuma hazırdır.
 

27.03.2013 Çarşamba 19:55   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)