Skip to main content
 

Kestaneli Pilav

393 kez izlendi

Bursa'nın yöresel tatlarından Kestaneli Pilav tarifi
Bursa'nın yöresel tatlarından Kestaneli Pilav tarifi

MALZEMELER

300-350 GR KESTANE

2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

2 ADET SOĞAN

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

6 BARDAK SU 

3 YEMEK KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI

2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

3 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

1 YEMEK KAŞIĞI YENİ BAHAR

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI

SOĞANLARI DOĞRUYORUZ VE ARDINDAN FISTIKLARI, KUŞ ÜZÜMLERİNİ EKLİYORUZ.  PİRİNÇLERİ EKLİYORUZ KAYNAMIŞ SU İLAVE EDİYORUZ TUZ, TARÇIN YENİBAHAR VE KESTANEYİ İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. 

18.05.2015 Pazartesi 14:57   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)