Skip to main content
 

Ördekli Tirit

164 kez izlendi

Bolu'nun yöresel tatlarından Ördekli Tirit tarifi
Bolu'nun yöresel tatlarından Ördekli Tirit tarifi

MALZEMELER:

1 TANE ÖRDEK

1 ADET SOĞAN

1 ADET HAVUÇ

15 ADET TANE KARABİBER

TUZ

LAVAŞ

PEKMEZ

 

PİLAVI İÇİN MALZEMELER:

1 BARDAK PİRİNÇ

2 KAŞIK HAŞLANMIŞ NOHUT

TUZ

KARABİBER

ÖRDEĞİN SUYU

YAPILIŞI:

ÖRDEĞİ SUYA KOYUYORUZ HAVUCU HALKA HALKA DOĞRAYIP SOĞANI DÖRDE BÖLÜP TENCEREYE ATIYORUZ. TANE KARABİBERİNİ TUZUNU EKLİYORUZ SICAK SU KOYUP PİŞİRİYORUZ. ÖRDEK PİŞTİKTEN SONRA SUDAN ÖRDEĞİ ÇIKARIP TEPSİYE ALIYORUZ. ÜZERİNE 2 KEPÇE ET SUYUNU DÖKÜYORUZ. 200 DERECE FIRINDA KIZARTIYORUZ. ET SUYUYLA PİLAVI YAPIYORUZ İÇİNE NOHUT VE KARABİBER TUZ KOYUYORUZ. SERVİS EDERKEN LAVAŞLARI ÜÇGEN ŞEKLİNDE KESİYORUZ. ÜSTÜNE PİLAVI KOYUYORUZ ORTASINA ÖRDEĞİ KEMİKLERİNDEN AYIRIP KOYUYORUZ. EN SON 2 KEPÇE ET SUYU İLE ISLATIYORUZ. LAVAŞ VE PEKMEZLE SERVİS YAPIYORUZ. 

08.06.2015 Pazartesi 15:31  (Güncellendi: 02.06.2017 Cuma 11:08)