Skip to main content
 

Pastırmalı Ala Pilav

122 kez izlendi

Pastırmalı Ala Pilav tarifi
Pastırmalı Ala Pilav tarifi

 

Malzemeler:

200 gr pastırma
½ su bardağı et suyu
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı mercimek
5 adet soğan
3 ½ yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı  zeytinyağı
 
Yapılışı:
3 su bardağı pirinç ıslatılır. 2 su bardağı mercimek haşlanır. Pirinçler, 5 bardak su ve yarım bardak et suyunda pişirilir. 5 adet soğan ince doğranır, 3,5 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağında iyice kavrulur. Üzerine 200 gr pastırma eklenip kısa süre kavrulur. Pilav, haşlanan mercimekle karıştırılır, pastırma ve soğanlı karışım da üzerine yerleştirilir.Pastırmalı Alapilav, servise hazırdır.

27.06.2012 Çarşamba 13:36  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)