Skip to main content
 

Saçaklı Pilav

51 kez izlendi

Saçaklı Pilav Tarifi
Saçaklı Pilav Tarifi

 Malzemeler:
½ kg taze fasulye
100 gr. tereyağı
5 yemek kaşığı kavurma
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates
1 baş sarımsak
 
Yapılışı:
Tereyağında kavrulan domatese kıyılan soğanlar ve kavurma eklenir. Çöpleri temizlenip ince ince kıyılan taze fasulyeler de tavaya ilave edilir. Fasulyelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökülür. 1 su bardağı bulgur pilav tenceresine dökülür. Pilava bir bardak da su eklenir. Saçaklı pilava serviste ilave etmek üzere sarımsaklı su yapılır. Pilav tenceresine geniş bir tabak kapatılarak ters çevrilir. Saçaklı pilavın suyla eritilen rendelenmiş sarımsakları ilave edilir. Tavada kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirilerek pilav servise sunulur.

10.12.2012 Pazartesi 13:37  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)