Skip to main content
 

Fasulye Turşusu

164 kez izlendi

Fasulye Turşusu tarifi
Fasulye Turşusu tarifi

 

Malzemeler:

1 kg. şeker fasulyesi
8 diş sarımsak
4 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
1 yemek kaşığı tuz
1 kg’lık kavanoz
 
Yapılışı:
Fasulyeler yıkanıp haşlanır. Haşlanan fasuleyeler süzülür çabuk soğuması için soğuk sudan geçirilir.  8 diş sarmısak ayıklanır. Fasulyelerin bir kısmı 1 kg’lık kavanoza yerleştirilir, üzerine kurutulmuş biberler ve 4 diş sarmısak onulur. Kalan fasulyeler de yerleştirilip 4 diş sarmısak daha konulur. 1 yemek kaşığı tuz ve fasulyelerin üzerini çıkacak kadar su eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. 1 ay bekletilir.Fasulye Turşusu hazırdır.
 

18.09.2012 Salı 11:52   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)