Skip to main content
 

Pırasa Yoğurtlusu

106 kez izlendi

Pırasa Yoğurtlusu Tarifi
Pırasa Yoğurtlusu Tarifi

 Malzemeler:

1 demet pırasa
1 kase un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

 
Kızartmak için;
Sıvıyağ
 
Yapılışı:
Pırasalar birer parmak uzunluğunda doğranır. 1 tatlı kaşığı tuz serpilen kaynayan suda haşlanıp soğutulur. Tencereye bol sıvıyağ konulur. Pırasalar una bulanıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır.
Sos için; ayrı bir tavada pulbiber ve biraz sıvıyağ kızdırılır. 3 diş sarımsak dövülüp 1 kase yoğurtla karıştırılır. Kızarmış pırasaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Biberli sos gezdirilir.Pırasa Yoğurtlusu servise hazırdır.
 

22.10.2012 Pazartesi 17:11  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)