Skip to main content
 

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek

61 kez izlendi

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek
Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek

 Malzemeler:
Yarım bardak zeytin
Yarım kase kuru domates
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
 
Maya:
30 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ılık su
 
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Taze kekik, biberiye
 
Yapılışı:
30 gram mayaya bir yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı şeker  ve 1 çay bardağı ılık su eklenir. Maya, 4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekikle mikserde karıştırılır. Orta boyda doğranan zeytin ve domatesle birlikte elde yoğrulur. Nem özelliği olan fırında 30 derece ısı ve 60 derece nemde mayalanmaya bırakılır. Alternatif olarak sıcak bir ortamda üzeri streç filmle kaplanıp, birkaç yerinden delinip yaklaşık 1 saat bekletilerek de mayalanabilir. Mayalanan hamura şekli verilerek yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alınır. Üzeri çatalla delinir 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Biberiye yaprakları ve tercihen kaya tuzu serpilir, 200 derecede içi iyice pişene kadar fırınlanır. Üzeri yine biberiye ve taze kekik yapraklarıyla süslenir.Zeytinli, Kuru Domatesli Ekmek, servise hazırdır.
 

08.05.2012 Salı 17:17  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)