X
X

Ajvar - Ajvar Tarifi - Ajvar Nasıl Yapılır?

Malzemeler

2 kilo domates
2 kilo kırmızı biber
1 kilo patlıcan
1 adet kuru soğan
7-8 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sirke
Tuz, kekik, karabiber, istege bağlı acı pul biber

YAPILIŞI:

Patlıcan ve biberleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar arkalı önlü çevirerek pişirin yada közleyin, kolay soyulması için fırın pişirme torbasında 10-15 dakika beklettikten sonra kabuklarını temizleyip küçük küçük doğrayın.

Domatesleri rendeleyin veya rondodan geçirin.

Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın veya rendeleyin.

Zeytinyağında soğan ve sarımsakları kavurun, üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin.

Domatesler suyunu çekince közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin, sirke, tuz ve baharatını da ekleyip, 5-10 dakika daha pişirin.

Blendırdan geçirip sıcak sıcak önceden sterilize edilmiş, yıkanıp iyice kurutulmuş kavanozlara doldurun ve ağızlarını sıkıca kapatın.

Kavanozları ters çevirip bu şekilde soğumaya bırakın.

Ertesi gün kapaklarını tekrar sıkıştırıp kavanozların kapaklarının tutup tutmadığını kontrol ederek serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edin.

Sosun üzerinden aldıkça üzerine zeytinyağı ilave edin kapağı kapatıp buzdolabında muhafaza edin.