Skip to main content
 

Fasulye Diblesi

365 kez izlendi

Fasulye Diblesi Tarifi
Fasulye Diblesi Tarifi

 Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
3 adet soğan
1 adet domates
1 kase pirinç
1 kase su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
3 adet soğan küp küp doğranarak tereyağında kavrulurken üzerine 1 domates kabukları soyulup rendelenir. Kavrulan soğanlara 1 kase de pirinç eklenir. Baharatları serpilen kavrulmuş malzeme doğrayıp tencereye koyduğumuz taze fasulyelerin üzerine aktarılır. 2 tatlı kaşığı tuz ve üzerini örtecek kadar su eklenerek fasulyelerin kapağı kapatılarak pişirilir.Fasulye diblesi sunuma hazırdır.

14.01.2013 Pazartesi 15:48  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)