Skip to main content
 

Güveçte Taze Fasulye

557 kez izlendi

Güveçte Taze Fasulye
Güveçte Taze Fasulye

 Malzemeler:
1 kg taze fasulye
6 adet pirzola
1 kase arpacık soğan
7 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
 
Yapılışı:
Pirzolalar güvece yerleştirilir ve 1 yemek kaşığı tereyağında kızartılır. Rengi dönene etlere arpacık soğanlar eklenir. Biraz çevrilip sırasıyla doğranan havuçlar, biberler katılır. Tüm malzemeler harmanlanıp bütün şekilde ayıklanmış taze fasulyeler katılır. Domatesler soyulup iri doğranır ve yemeğe ilave edilir. 1’er silme çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber ve kimyon serpilir. 1 tatlı kaşığı biber salçası yemeğin üzerine çıkmayacak kadar suyla karıştırılır. Salçalı suyu dökülen yemek odun ateşinde ya da ocakta kısık ateşte pişirilir.

05.06.2013 Çarşamba 22:17  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)