Skip to main content
 

Kuzu Etli Terbiyeli Enginar

101 kez izlendi

Kuzu Etli Terbiyeli Enginar tarifi
Kuzu Etli Terbiyeli Enginar tarifi

 

Malzemeler:
13 adet enginar çanağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 limon
Tane karabiber
 
Yapılışı:
Kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginar çanakları süzülür ve tencereye dizilir. Üzerini çıkmayacak kadar sıcak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.1 kg kuşbalı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 1 demet dereotu inceince kıyılır, 1 demet taze soğan ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil saplı kısmından ve dereorundan yemeği süslemek için biraz ayrılır.Suyunu  çeken ete 1 çay bardağı zeytinyağı ile birlikte doğranan taze soğanlar eklenir. Taze soğanla birlikte sotelenen ete dereotu ve tane karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Enginar çanaklarının içine sotelenen et yerleştirilir. Tencereye yemeğin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısı limon suyu ile iyice çırpılır ve yemeğe ilave edilir. Yemek terbiyesi ile fazla kaynatılmaz, ocağın altı kapatılır.Kuzu Etli Terbiyeli Enginar servise hazırdır.
 

03.05.2012 Perşembe 16:00  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)