Skip to main content
 

Badembura

4 kez izlendi

Badembura tarifi
Badembura tarifi

 Malzemeler:

500 gr. un
1 yumurta
1 paket vanilya
300 gr. tereyağı
1 bardak ılık süt
1 yemek kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Pudra şekeri

 
İçi için;
125 gr. badem
125 gr. şeker
Tarçın
Karanfil
Vanilya
 
Yapılışı:
Yarım kilo unun üzerine, 1 yemek kaşığı kaymak ve 1 tatlı kaşığı toz şeker konulur. 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırılıp, 2 tatlı kaşığı suyun içinde eritilir. Kaptaki malzemelerin üzerine; 50 gr. tereyağı, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 1 bardak ılık süt ve eritilen maya eklenip ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur. 15 dakika dinlendirilir. 250 gr. tereyağı eritilir. Dinlenen hamur 3 bezeye ayrılır. Her beze unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. Araları eritilmiş tereyağıyla yağlanarak üst üste konulur. En üst kat da yağlanır. 3 kat hamur ince bir şekilde sarılıp kol böreği gibi katlanır, kolay açılması için yaklaşık 5 dakika dolapta soğutulur.
 
İçi için; 125 gr. badem, 125 gr. şeker, tarçın, vanilya ve karanfil karıştırılır. Hamur birer parmak kalınlığında dilimlenir. Her dilim elle yassılaştırılır, bademli içle doldurulup kapatılır. Tepsiye dıra sıra dizilir. 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Piştikten sonra ılınmaya bırakılır ve üzerine pudra şekeri serpilir.Badembura servise hazırdır.
 
 

27.09.2012 Perşembe 12:12  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)