Skip to main content
 

Bulamaç Tatlısı

141 kez izlendi

Bulamaç Tatlısı
Bulamaç Tatlısı

 Malzemeler:
1 Su bardağı un
1,5 Su bardağı pekmez
6 Bardak su
 
Üzerine:
2 Avuç ceviz içi
 
Yapılışı:
Derin bir tencereye 1 su bardağı unu ve 1,5 su bardağı pekmezi ekleyip topaklanmayacak şekilde çırpın. Üzerine 6 bardak suyu ilave edip çırpıcı ile karıştırın. Tencereyi ocağa alıp altını açın. Kaynayıncaya kadar sürekli olarak karıştırarak pişirin. Kaynayıp hafif koyulaşınca ocaktan alın. Servis tabaklarına alıp üzerini ceviz ile süsleyin. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

03.02.2012 Cuma 17:50  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)