Skip to main content
 

Cavur Halkası

4 kez izlendi

Cavur Halkası tarifi
Cavur Halkası tarifi

 

Malzemeler:
3 adet yumurta

¼ litre süt
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı zeytinyağı
½ paket maya
20 diş karanfil
3 adet damla sakızı
Aldığı kadar un 

Yapılışı: 
Yarım su bardağı zeytinyağı kızdırılır ve ılınmaya bırakılır.  Mayalanacak hamurumuz için çeyrek litre süt ılık olacak şekilde ısıtılır. Yarım paket maya, ılık sütte eritilir. 20 diş karanfil ve 3 adet damla sakızı havanda ayrı ayrı dövülüp yarım kilo kadar una ilave edilir. 1 tutam tuz ve yarım su bardağı toz şeker de una eklenir, üzerine 2 yumurta kırılır. Ilık haldeki zeytinyağı ve mayalı süt, unlu malzemeyle karıştırılır, kulak memesinde bir hamur olana dek un ilave edilir ve yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınan parçalar, kalınca birer sicim haline getirilip uçları üst üste kapatılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilen kurabiyelerin üzerine, birkaç damla zeytinyağıyla birlikte çırpılan yumurta sarısı sürülür. Kurabiyeler, 170 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirilir. Cavur Halkası, servise hazırdır.

29.05.2012 Salı 14:01  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)