Skip to main content
 

Elma Reçeli

71 kez izlendi

Elma Reçeli tarifi
Elma Reçeli tarifi

 Malzemeler:
1 kg Amasya misket elması
1 kg mandalina
1 kg toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı margarin
½ çay kaşığı tuz
1 dal tarçın, karanfil
 
Yapılışı:
1 kilo mandalinanın suyu sıkılır. 1 kilo toz şekerle birlikte kaynatılır. 1 kilo elmanın kabuğu soyulur, ince ince dilimlenir, mandalinaların üzerine ilave edilir. Köpüklenmemesi için 1 çay kaşığı tereyağı eklenir. Yarım saat kaynatılır. Altını kapatmadan önce şekerlenmemesi için yarım çay kaşığı kadar tuz atılır. 1 dal tarçın, birkaç diş de karanfil eklenir.Elma Reçeli, servise hazırdır.
 

06.06.2012 Çarşamba 12:48   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)