Skip to main content
 

Erik Çiri

20 kez izlendi

Erik Çiri tarifi
Erik Çiri tarifi

 

Malzemeler:
2 Su bardağı kuru erik
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı ceviz
 
Yapılışı:

2 Su bardağı kuru eriği yıkadıktan sonra bir kaseye alıp üzerine ılık su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Daha sonra erikleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ile kısık ateşte kaynatın. Pişmeye yakın 1,5 su bardağı toz şekeri eriklerin üzerine ekleyip, şekerler eriyene ve erikler şekeri çekene kadar ağır ateşte pişirin. Erikleri sesrvis tabağına aldıktan sonra, üzerini 1 su bardağı dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın.

24.02.2012 Cuma 17:38  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)